29/6-10

Nu duschad och fräsch!

Tycker att jag har hunnit med ganska mycket idag. Åkte till jobbet, kom hem pluggade på fakta i solen (daaaam varmt!), åkte en snabbis till stan och åt en lätt middag med Sara G. Det var trevligt att se henne igen! När jag kom hem slog jag på Allsång på Skansen i bakgrunden och vek reklam som hade kommit. Känns bara att vara klar med den - det var bara Lkpg-posten och ett till blad så det blir bara två vändor imorgon. Nice! 

Min "to do list" börjar krympa, den kommer allt närmare min packlista. Jag måste verkligen börja packa imorgon. Men jag har några ärenden i stan som jag måste göra innan det. Bland annat ska en bikini inhandlas. Då vet ni det. Nu ska jag tänka på refrängen, puss!

 

28/6-10

Att åka tåg hem igår från Öland var inte så party. Som ni kanske såg så var det fel med ledningarna mellan Mjölby och Mantorp. Så de 11 tåg norr- och söder ut kom ingen stans. Det betyder att jag fick sitta och vänta i Nässjö i 2 timmar och 24 minuter och ytterligare några timmar utanför Mjölby (eftersom de bara hade hunnit fixa ett spår där alla skulle passera). Heja SJ! Taxin från Linköping var hemma här 01.15.  Sen var det upp igen 07.30 och cykla till Vreta kloster kyrka för första arbetsdagen. Vi fick matrial och en guidad tur (som man ska gå på veckan ut för att få lite "feeling" för det hela så att säga) sen börjar jag guida for real 13 juli. Tror att det är ett kanon jobb faktiskt, träffa människor.

Bästa med midsommar helgen var att det var bra väder, se på film med lilla syster och familj och fika med Elina på lördagen där. Nu är jag jäääääääääääääättetrött, jag har disk som jag borde ta hand om. Vet inte hur det blir med det men i alla fall ska jag träffa lite kompisar imorgon efter jobbet. Det blir trevligt!


22/6-10

Vilket väder vi har, soligt och varmt. Hoppas att det håller i sig. Jag lunchade med fröken Almgren idag, mycket trevligt. Har suttit och njutit av solen och lyssnat på musik och fixat allt inför de stressiga dagarna. Imorgon smäller det hörre ni. Iiiih! M ö n s t r a ! Jag lär inte hinna skriva något på ett tag. Trevlig midsommar!

Jag vet vad jag ska spendera mina första euro på i Tyskland. Puss

21/6-10

Tänkte helt rätt som tog på sig shortsen idag. Idag hämtade jag mina betyg på Folkunga - nöjd med tanke på omstädigheterna. Slog en pling till Frida, hon är trevlig! Gick ner på stan, hälsade på en bekant. Träffade Michaela Jung. Vi satte oss och fikade, jag såg Agnes och Claire så det blev en Cantus fika. Prat och skratt och förhoppningsvis ska vi iväg på en tripp i augusti! :D Tyckte att jag såg....släpp släpp det - det är inte upp till mig längre. Inte mitt ansvar.

Fixade och donade när jag kom hem. Lagade mat, små plock och sorterade lite brev och tidnigar. Sen åt jag middag och lyssnade på musik på altanen i solen. Nice! Har mailat Folkö så jag hoppas de läser det - vill repa! Har börjat packa till mönstringen nu. Duktigt. Finns fortfarande en hel del att styra med innan de där jävligt tajta dagarna som kommer i veckan. Ska ta en kvällsis och ta tag i det.



Förstog mening av den här låten igår när de spelade live från Southside 2010.

20/6-10

Awesome helg i Marstad:
* Badat 2 gånger
* Jättegod mat -matcho och exotisk
* Promenad
* Fika
* So you think you can dance
* Prat och skratt :D
* Musik
* Mer maaaat och fika
* Jordgubbar
* Övertrötthet
* Rubiks kub - tricksigt

Det är så skönt att ha sommarlov, vi förtjänade det! Jag har liksom mått bra, genom hela mig. Det har inte hänt på, jag vet inte hur länge. Man ser bara lite av sprickorna i spegeln liksom och det är väl bra att jag är påväg åt rätt håll? Jag ska äta en kvälssis macka till Mando Diao live Southside 2010.


19/6-10

Hej nu drar jag till Skännige! Puss

18/6-10

En chill-fredag.

Det regnade på morgonen men mot lunch blev det soligt. Lilla syster lämnade landet idag och har för någon timme sen annlänt hos de övriga. Eftersom det var min chill-fredag idag så gick jag runt i min popiga hatt och såg popig ut, spelade gitarr och sjöng när jag hade huset för mig själv. Sommarkänsla och repsugen är jag också.

Slängde iväg ett sms till språk-Linnea och Madde som är i Grekland, de har det bra. Saknar dem. <3 Jag borde lägga mig tidigt ikväll så jag hinner upp och fixa alles till imorgon. Yes, inte ligga uppe i sängen och lyssna på bra musik som jag gjorde igår. "Mmm det här albumet är bra, jazzig och nästa album är rätt så rockig". Zzzzz.

Yes, puss puss!


17/6-10

Vilken härlig dag! Sol värme och snälla människor i stora staden. Åt lunch med Anna, trevligt. Hämtade ut mina hembiljetter på stationen, sen gick jag runt på stan i solskenet och väntade på att klockan skulle bli tre - Malin, som tog studenten nyligen skulle besöka arbetsförmedlingen. Träffade Karro som gick runt i värmen med sin godel-t-shirt och pratade med henne en stund. Dräglade lite på gitarrerna på Musikbörsen och Jam hehe, fina leksaker. Malin var klar på arbetsförmedlingen vid tre då tog vi en fika på Coffeehouse. Mycket trevligt, Malin ska förhoppnigsvis jobba i London i augusti. London <3 London är staden jag vill resa till igen. Det är så mysigt där och människorna är jättetrevliga.

Åt ost och skinkpaj med lilla syster på altanen i solskenet, trevligt. Eftersom som jag inte "rökhostar" länge så kan jag jobba på brännan. Bussen till mönstringen går 06.17, heeeeeey någon ska sova på bussen/tåget nästa vecka. Men på lördag bär det av till skännige, det kommer bli skitkul!


16-6/10

De pratar där uppe barnen på övervåningen. Och de ska orka upp och vara tennisledare imorgon? Hahahaha, de verkar ha kul i alla fall, lovely. Ni vet att man får så kallade gitarr fingrar när man spelar mycket gitarr, att de liksom blir hårdare. Jag börjar få sånn hård hud i handflatorna nu, det måste vara för att jag bär lådorna med reklam (matcho!)  - som förövrigt är helt klart för den här veckan. Cyklade ut allt idag i det finna sommarvädret. Nästa vecka blir det jävligt tajt med reklamutdelningen. Ska mönstra på onsdag (om en vecka?!), tåget går 07.00 från Lkpg, det blir upp tidigt, sen är jag väl hemma runt sju åtta tiden. Kommer få cykla hela natten, sen är det mer resa och midsommar. Andas och sova vill jag också göra där i mellan, överskattat får se hur det går.

Imorgon ska jag till stan och träffa Cantus-Anna, se jag fram emot! Får se vad det blir av resten av dagen. Frida kan repa imorgon. Vet dock inte hur många andra som kan repa. Får kolla upp det där. Annars är jag öppen för förslag fram mot helgen där!

Natti natti puss

15/6-10

Det var underbart kul att repa lite idag! Björke-Veronica kom ut hit till landet. Vi repade lite sen åt vi vofflor med glass. Mer rep sen gick vi ut i solen, satte oss vid kanalen på en brygga. Sommar! Jag får ta med mig gitarren upp dit en kväll här i veckan som kommer. Vem vet insperationen faller in. Veronica och jag har pratat om att skaffa en band blogg till i höst. Lagom till repa och första gigget. Vore något? Tycker jag låter som en jättebra idé.

Jag försöker ignorera att det kliar i mitt höger öga, får se hur det går. Imorgon ska jag dela ut reklam. Förhoppnigsvis i solsken och värme. Det vore trevligt. Nu ska jag umgås med mina vårdnashavare. Grattis till fröken Nessvi som klarade garderingen idag och sitt blåa bälte!

14/6-10

Ni ska bara veta hur många vuxenpoäng jag har samlat idag. Jag har ringt som en idiot till swedbank, vårdcentralen, tyskaambasaden i Sverige och till pappa. Vuxenpoäng som sagt! Har fyllt i alla papper till mönstrningen och tittat så att väskan som jag ska ha med mig till Tyskland så att den är innom ramarna. De är mycket att tänka på när man ska ut och resa. Och speciellt när det är första gången själv.

Jag fick ett samtal idag, jag har ev. ett jobb innan midsommar också. Random! Men roligt. Jag vill ha sol! Dock kan jag inte göra så mycket åt det nu så jag ska nog hoppa in i duschen.

13/6-10

Det gick bra att sjunga, får se hur jag låter imorgon. Cantus sjöng utsprida i kyrkan på en sång när man började olika och sjung i olika temop och vid slutet av varje mening väntade man in varandra - snygg effekt! Det var nästan som att sjunga solo - lite otäkt! Men det gick bra. Sen har man varit taxi också, trevligt.

Nu börjar jag få lite ordning på mina biljetter. Till och från mönstrningen, till och från Öland, till och från Skavsta och till och ifrån Tyskland. Nu ligger allt på samma ställe. Mamma kom på att det vore en bra idé om vi tog fram passet och jag kom på att jag kanske borde växla pengar ehehe - koll! Vad är det mer jag ska göra?
* Växla pengar
* Sy igen ett hål på min resväska - packa den och kolla så att den inte stiger över gränserna
* Göra en slags inchekning på Ryanair att jag verkligen ska åka
* Kolla så att allt med min cykel fungerar inför jobbveckorna
* Fylla i mönstringspapper
* Kolla om det är gratis att ta ut pengar med mitt kort i utlandet - det gör jag just nu, nej jag har inte hittat något.

Fick ett random "Yippie!" meddelande från min körledare (?) Okej. Hahaha! Alright, sen ska jag se till att umgås med snälla människor också, javisst! Det är bara att säga till om ni vill ses!

12/6-10

Hade en awesome-kickstart på lovet. Taco, roligt, bio, och mer roligt med Folö keyboristen! Nilla blev/är sugen på att repa! Jag förtjänade en sovmorgon idag, så jag tog mig en. Har ätit mycket mat idag, morfar hade 80 års kalas. På kvällskvisten har jag fått i mig nyponsopa. Jag hoppas verkligen att min hals ger med sig imorgon. Imorgon är det avslutning för Cantus, 18.00 i Vreta kloster kyrka. Det är visst någon som har sjungit i kör i 10 år, 10 år!? Var tar tiden vägen?

Nu tänker jag mysa framför någon film.

11/6-10

"Känns det skönt att ha tvåan bakom sig?" - Ja det gör det, vi skålar på det tycker jag! Har ätit lunch med familjen för att fira Mickan. Nu är det bara ett år kvar, det känns jättebra! :D Det var lite sorligt att vinka av treorna och mer sorligt att ge Kahti en kram. Min lilla tysk <3 Ska snart dra mig iväg till stora staden. Nu är det verkligen sommarlov! Jag är jättesugen på att repa och ta det lungt. Mysiga grillkvällar med människor som jag tycker om, det se jag fram emot. Självklart ser jag fram emot mönstringen och Tysland för den delen!

Ny gammal kärlek:Molotov Jive



Imorgon ska vi fira morfar som har fyllt 80 år. Puss

10/6-10

Idag har:
* Min syster slutat nian - jag har hälsat på min gamla mellanstadielärare, superkul!
* Delat ut all reklam - fick köra bil på slutet hihi ^^
* Lyssnat på min kör som övade inför helgens kalas, 18.00 i Vretakloster kyrka på söndag. Ni är hemskt välkommna.
* Bokat mina biljetter till mönstringen!
* Ätit tårta

Imorgon:
* Skolavslutningen - kraaaaaamar
* Förhoppningsvis något skoj på kvällen
* (Bilkörning från stan till) lunch med familjen
* Andra överraskningar...?

Nu ska jag sova. Puss


9/6-10

Galet! Jag har fått tre fanmail den här veckan!? Saaaay what? Jag la ut klippen från konserten som ni kanske känner till? Sen dess har det ramlat in tre fanmail. Två från USA och en från Irland. "good you have alot of talent." "I subscribed to your channel and wish you the best of luck and keep the vids coming." Who is the awesome guitarist? Go get em girl!" =(?!) Jag tar av mössan och tackar. (Kick åt rätt håll, roligt att höra).

Jag är lite små trött. Tror att det är på grund av förkylningen, men den blev bättre efter hippiefesten igår (?). Jag ska snart gå och göra mig en kvällsis macka. YouTube är seeeeeeeegt så jag kommer inte åt någon ny musik - har inte spotify. Men jag har en ny snygg t-shirt, 50 kr på Monki den tar vi tänkte jag! Och jag har även införskaffat mig ett par nya hörlurar till min kära iPod.

Imorgon slutar min lilla syster nian, så jag ska vara en snäll stora syster och gå dit och titta på henne. Jag ska stå där i ett hörn och se rockstjärning ut. Hi ;) Det börjar kännas nu på riktigt, tvåan är över. Jag ska bara gå dit på fredag då det ska fikas och sjungas. Och jag sa inget föresten. Som min kära vän Lisa sa, höll med om när jag frågade om jag skulle gå fram och säga något Näe, nu får de fan skylla sig själva. Antar det? Jag kanske skriver något på facebook i allmänhet någon gång i sommar då får de ta åt sig eller inte. Det beror lite på hur mycket samvete de har.

VG + i  psykologi A, I knew it! Men men, Lotta tyckte att jag var väldigt duktigt (det känndes nästan som hon ville sätta MVG på mig egentligen men eftersom att jag inte hade fått ett klockrent MVG på ett prov så kunde hon inte göra så). Men bra ändå Nilla jag menar efter skit-tvåan som har varit!

OKEJ NU ÄR JAG HUNGRIG, SEE YOU!

Puss

9/6-10

Hippefesten var nice!
Ska trippa iväg och spela trummor på samhällskunskapen. Låter kanske skumt. Men vi har gjort låtar som handlar om samhällskunskap och ska spela upp dem idag som en slags slutklämm på kursen. Sen blir det psykologi - får veta vad jag har fått för betyg. VG+ som ändå inte syns i betygen? Tror det. Aja!

Har funderat på om jag ska göra något, eller mer säga något. Eller om jag ska säga något, bara låta det va. This is the last time you ever see me. Vad var det jag sa. Ungefär lika ofta som....eh NOT! Men jag vet inte än , om jag ska säga något. Men jag vet att du inte har insett det än.

8/6-10

Godmorgon!
Såhär ser min nya skjorta ut!
Tror minsan att det är hippiefest ikväll. Puss

Ungdomskörsfestivalen i Linköping 2010


Wade in the water =)

Se mer på youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=ungdomsk%C3%B6rsfestivalen+2010&aq=f

Det känns lite mer som en vidoeblogg de här senaste dagarna, sorry. Jag tar det väldigt lungt nu i alla fall. Det blev VG i teckenspråk, yeah! Ska nog se på film och äta kladdkaka ikväll. Puss

7/6-2010 musikprofil konserten

Hej!
Ni som missade konserten vi hade i aulan, eller ni som vill se den igen. Se här:

Mando Diao - Long before rock'n roll (cover)


The Cardigans - Fine Wine


Kommentera gäran och säg vad ni tycker :D

7/6-2010

Hejsan! Här sitter jag och dricker nyponsoppa och kurerar halsen. Jag ska åka till skolan om ungefär en timme. Jag kommer vara i skolan ungefär 11.50-13.10 idag. Synd att klaga! Sen ska jag åka hem och mysa framför någon film. Det ni! Alright nu ska jag plugga teckenspråk. See you! Puss


Mando Diao live Gröna Lund (4/6-2010) del 2

LÅTLISTAN:
1. The quarry
2.
God knows
3. The Band
4. Memphis, Tennesse (Chuck Berry-cover)
5. Mr Moon
6. Give me fire
7. Down in the past
8. Sheepdog
9. Mean street
10. Gloria
11. Long before rock'n'roll
12. Dance with somebody
13. If I don't live today, then I might be here tomorrow



Mando Diao - Down in the Past
(Filmat av mig)


Mando Diao - Give me fire
(Filmat av mig)

Mando Diao live Gröna Lund (4/6-2010) del 1


Mando Diao - Gloria
(Filmat av mig)

6/6-10

Min syster har bakat en jättegod kladdkaka. ^^ Just nu sitter jag och laddar upp bilder och vidoeklipp från i helgen och Mando Diao konserten från Gröna Lund! Jag är så himla nöjd med helgen, skjukt nöjd och jag tycker till och med att jag förtjänadet det! AWESOME! Mando Diao var awesome! Det var jättespännade precis innan de skulle gå upp och sen när de gick på komm alla glada partiklar ut i hela kroppen och jag började nästan gråta! :'D DET VAR OBESKRIVLIGT BÄST! :D Vi stog tredje längst fram på vänster sida, det var öööööööös rakt igenom och en mycket Mando Diao kärlek. Och sen tog vi varsin affisch på vägen ut hihi ^^

Dagen efter shoppade vi i stora staden med Emma Öberg som gick i min klass högstadiet som nu mera går på friidrottsgymnaset, jättetrevligt att träffa henne! Sen blev det goda mat, fika och tecknad film på kvällen. Nu är jag hemma och är mycket nöjd med helgens konsert, sällskap och mina nya kläder. =) Daaam! :D

Om ni vill ha en "typ sammanfattning" se här:

Kolla även in mig på facebook, både bilder och filmklipp! :D
Rockfoto var även där
Gröna Lunds kamera ( "Gilla" Gröna Lund på facebook)
Titta på Fridas facebook också när hon har laddat upp bilderna
Och sist men inte minnst, Expressen. Jag kanske lägger upp något här i veckan, how knows.

Puss

4/6-10

Mamma sa att det skulle bli varmt idag och att jag skulle vara barbent. Jaha tänkte jag, ha solglasögon på er då! Nu ska jag snart iväg till skolan för min första lektion sen blir det tåg till Stockholm och Mando Diao! :D Pepp!

3/6-10

Nu är jag trött. Jag gjorde svenska provet ändå och sa "mycket nöje" till min svensklärare och gick där ifrån. Men det har i alla fall varit bra väder idag! Nu kommer det vara sånna där meningslösa dagar i skolan fram tills vi slutar. Kommer få VG i historia B föresten, känns helt okej med tanke på vilket skitår jag har haft i tvåan av privata skäl. Så jävla skönt att det snart är över. Tycker att vi förtjänar lov! Jag har bara en teckenspråksgrej som jag ska göra på måndag.

MEN I MORGON SMÄLLER DET!!!!!!!!!!!!!!! :D GAAAAH, MANDO DIAO PÅ GRÖNA LUND!!!!! How awesome är inte det? :D Och som det ser ut som nu så kommer vi få bra väder, det gilla! Gaaiaiah jag är pepp på det! Jag och Frida W åker imorgon upp till Stockholm med 15.05 tåget och blir kvar där över helgen och har det bra ett tag!

Peppen är hög:



Puss puss puss puss!

2/6-10

Allt är vikt, nu väntar teckenspråksdialog och kör. Eeeeehehe, tur att man är uppklädd.

1/6-10

Cantus grejade biffen!

Nu blev jag dock lite halv nedstämmd och motivationen försvann (fanns den änns där?) bra fråga. Just nu vill jag bara krypa ner med datorn och se på film. Men jag tror att "Möt litteraturen" vill umgås med mig först. Suck, noll motivation!!!

1/6-10

Nilla är hemma. Eller hon har varit det ett tag nu. Har testat morgondagens kläder till konserten i morgon, looking.....good. (Nilla ger sig själv en kommplemang, omg?!). Ska upp och äta lite sen ska jag plugga svenska. Muuumms! Not. Men vid 19.15 tiden ska jag bege mig iväg till Vreta (som jag nämde igår) för att sjunga med tre andra Cantusianer. Det gick nog helt okej på historia provet ändå, kunde dock inte några G-frågor och inte kunde jag årtalen heller där. Men det gick bättre på VG/MVG-delen. Skumt!

Imorgon har vi konsert I Ryttargårdskyrkan kl 19.00. Jag ska göra  mitt teckenspråks prov klockan 12.10-10.40 och sen öva med kören vid 13.00. Nu eller aldrig på teckenspråksprovet. Otäckt.


RSS 2.0